Jara Bakker en Noa Boor van Gymnastiekvereniging Turnlust Huizen behalen podiumplaatsen op de bondskampioenschappen turnen in Waalwijk.

Dit weekend 26-27 mei werden de bondskampioenschappen turnen van de KNGU in Waalwijk gehouden. De allround-wedstrijden waren op zaterdag en de toestelkampioenschappen op zondag.

Jara Bakker plaatste zich tijdens de voorwedstrijden voor de allround- en toestelfinale ( op de onderdelen brug en vloer) terwijl Noa Boor voor de toestelfinale een startplek bemachtigde (onderdeel sprong).

Op de allround wedstrijd turnde Jara niet stabiel. Ze viel op de balk en daalde in het klassement. Zondag bij de toestelfinale kwam ze sterk terug. Er zijn 4 toestelfinales: sprong, vloer, brug en balk. De beste negen meisjes van Nederland uit de halve finales konden zich hiervoor plaatsen en turnden zondag tegen elkaar voor de titel Nederlands bondskampioen op één van de vier toestellen in hun categorie en niveau. Jara werd 3e op brug en 2e op balk in de categorie jeugd 1 nationaal niveau 4.

Noa kwam zondag ook in actie op het onderdeel sprong.
Noa turnde 2 mooie sprongen met een hoge uitgangswaarde en werd 2e categorie jeugd 1 nationaal niveau 4.

Jara en Noa gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.