Wedstrijdturnen

Opbouwgroep

Meisjes vanaf 5 jaar met enig turntalent kunnen bij ons doorstromen naar de opbouwgroep. In deze opbouwgroep leren de meisjes alle basisvaardigheden van het turnen. Er wordt onder andere gewerkt aan het ontwikkelen van een goede lichaamshouding, spanning en concentratie, maar natuurlijk staat het plezier in het turnen voorop. Ook wordt er meegedaan aan enkele wedstrijden binnen de regio. Voor vragen over de opbouwgroep kun je contact opnemen met trainster Nienke van Dieren.

Dames- en herenselectiegroepen

Vanaf ongeveer 6 jaar kan je naar aanleiding van de selectie-testdag of op aanbeveling van de trainers doorstromen naar de wedstrijdteams.

Afhankelijk van het niveau komen onze talenten uit in divisie 1 tot en met 6  en niveau N1 tot en met N4 van de heren dan wel damescompetities. Dit kan op regionaal niveau dan wel landelijk niveau zijn.

De trainingen starten altijd met een uitgebreide warming-up om de spieren goed warm te maken. Daarna komen er diverse kracht- en lenigheidsoefeningen aan bod. Aansluitend wordt er op de toestellen getraind.

Heb je vragen over de wedstrijdgroepen neem dan contact op met Rubia Adolfs, Lotte Calis, Andrea Dommerholt  of Carl Koot. Voor vragen over de herenselectie kan je contact opnemen met Anouk Wallenburg.