GALM / SCALA

Galm is de afkorting van Groninger Actief Leven Model, is door de Werkgroep Bewegingsweten schappen van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met de landelijke Stichting Meer Bewegen voor Ouderen ontwikkelde sportstimuleringsstrategie met als uitgangspunt Active Living concept.Het Active Living concept is een opvatting over het stimuleren van sportieve activiteiten.

Aanleiding voor de ontwikkeling van Galm is de omvang van de bewegingsarmoede onder senioren en de toenemende vergrijzing van de samenleving.

Vandaar dat deze lessen door gediplomeerde docenten ook bij Turnlust worden aangeboden.

U kunt deze lessen op maandag en op dinsdag bij Turnlust volgen. Er wordt een breed sport aktiviteit aangeboden. Wat inhoud altijd een warming up met een stukje conditie verbetering, daarna oefeningen voor het hele lichaam met of zonder matriaal. Het laatste deel wordt er aandacht besteed aan een spel zoals volleybal of basketbal of hockey en nog veel meer variatie.

Het is zeer afwisselend en vrijblijvend, ieder kan op zijn eigen nivo meedoen, in goed overleg met de docente wordt er altijd rekening gehouden met evt belemmeringen.

De lessen bestaan uit een uur sporten en 15 minuten koffie drinken voor wie dat wil.

U kunt altijd geheel vrijblijvend een proefles komen maken.

Uw Galm docenten zijn Ria Kuijt en Klarie Kooij.